fbpx
kapak 28

Sanat ve Dönüşüm Sergisi Rahmi M. Koç Müzesi’nde

Rahmi M. Koç Müzesi, 30. yılına özel olarak düzenlediği “Sanat ve Dönüşüm” sergisiyle sürdürülebilirlik ve sanatı bir araya getiriyor. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ile Arçelik’in Back2Life Sürdürülebilir Sanat Atölyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen sergi, 17 Kasım’a kadar açık kalacak.

Türkiye’nin ilk sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi, 30. yaşını atık malzemelerden üretilen heykellerle kutluyor. Serginin ana teması, endüstriyel ve elektronik atıkların sanatın dönüştürücü gücüyle yeniden yorumlanması üzerine kurulu.

Sergi, 24 parçadan oluşuyor ve başta Anadolu Üniversitesinden Soner Özdemir ile öğrencileri olmak üzere birçok sanatçının eserleri sergileniyor.

RMKM B2L 2 1365x2048 1
Sanat ve Dönüşüm Sergisi

Sergi açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Rahmi Atalay, serginin sürdürülebilirliğin sanatsal ifade ve toplumsal bir değer taşıdığını vurgulayarak, “Eserler, işlevini yitirmiş malzemelerin estetik potansiyelini keşfetme imkânı sunuyor.” dedi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ise serginin endüstriyel atıklara sürdürülebilir odaklı tasarımlarla yeni bir bakış açısı kazandırdığını belirtti. “Dönüşüm, sadece çevresel bir zorunluluk değil, sanatsal bir ifade ve toplumsal değer.” diyen Ebiçlioğlu, Koç Topluluğu olarak bu sergiye katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

RMKM B2L5 1365x2048 1
Sanat ve Dönüşüm Sergisi

Rahmi M. Koç Müzesi Genel Müdürü Mine Sofuoğlu, müzenin 30. kuruluş yıldönümünde endüstri ve sanatı buluşturan bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Sergi, 17 Kasım’a kadar Mustafa V. Koç (Lengerhane) binasında ziyarete açık olacak.

Magazin ve iş dünyasının seçkin bir haber kanalı olmak için çıktığımız bu yolda temiz tasarım anlayışımızı doğrulanmış haberlerimiz ile birleştiriyoruz.

Bizi Takip Edin